Wat is een BIM Awareness training?

Onze Bloxz BIM Academy biedt verschillende trainingen aan, waaronder de BIM Awareness training. Maar wat houdt deze introductietraining nu precies in? In dit artikel vertellen we je hier wat meer over. 

BIM Awareness betekent letterlijk BIM Bewustzijn, en dat is precies waar we met deze training voor willen zorgen. De training is bedoeld voor mensen en organisaties die met BIM aan de slag willen of hun eerste stappen op dit gebied zetten. Na het volgen van de introductietraining begrijp je wat BIM is en hoe een BIM tot stand komt. Je bent in staat om concrete doelen en kansen te identificeren voor jouw organisatie en kunt hier direct mee aan de slag. Kortom: je beschikt over alle basiskennis die je nodig hebt om een vliegende start te maken met BIM. 

Inhoud BIM Awareness  

In de 4 uur durende training komen verschillende onderwerpen aan bod: 

  • Wat is BIM? 
  • Het BIM-proces 
  • BIM-standaarden 
  • BIM-rollen en – verantwoordelijkheden 
  • Softwarelandschap 
  • BIM-protocollen en – uitvoeringsplannen 
  • BIM-doelen en -toepassingen 

Maatwerk trainingen 

We verzorgden inmiddels al heel wat BIM Awareness trainingen voor diverse partijen in de bouw en in andere sectoren, bijvoorbeeld voor gemeentes. Het niveau van de deelnemers varieert: sommigen hebben nog nooit van BIM gehoord, waar anderen al wat BIM-kilometers op de teller hebben. Dit is geen probleem, aangezien we elke training op maat maken en werken met kleine groepen deelnemers. Zo sluit de training altijd goed aan op het niveau en de kennisvraag van de groep. In de trainingen is er veel aandacht voor de praktijk. We gebruiken voorbeelden uit het werkveld en zorgen voor interactie. Ook is er volop ruimte voor eigen inbreng, gezonde discussie en het stellen van vragen.  

Startpunt voor meer? 

Vaak is de BIM Awareness training een opmaat voor een vervolg- of verdiepingscursus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cursus over het werken met de softwarepakketten Navisworks, Solibri en/of Revit, die je gebruikt om BIM-modellen te maken, te controleren of coördineren. Ook deze cursussen kan Bloxz verzorgen. Vanzelfsprekend zorgen we hierbij voor een goede aansluiting tussen de BIM Awareness training en het vervolg. 

Meer informatie 

Wil jij meer weten of bespreken of de BIM Awareness training mogelijk interessant is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. En zijn de onderwerpen uit de BIM Awareness training voor jou al bekend terrein? Bekijk dan eens de andere trainingen van de Bloxz BIM Academy. Wij helpen je graag verder!