Solibri – handmatig classificeren.

Classifications op basis van selectie voorzien van eigen kenmerk

In Solibri Model Checker maken we gebruik van classifications om automatische selecties te maken en deze te voorzien van een kleur inclusief nuttige kenmerken. Via de classifications tool is het in Solibri mogelijk zonder terug te gaan naar het bron bestand, toch extra kenmerken toe te voegen aan een IFC bestand.

In deze handleiding wijken we af van de “automatische” classification optie. We gaan in dit geval een classification toevoegen op basis van een handmatige selectie. Denk in dit geval aan bouwdelen, kavelnummers, etc.

Ga naar het tabblad Information Takeoff en maak een nieuwe classification aan.
In dit voorbeeld gaan we uit van een situatie om zelf bouwdelen aan te geven. Geef de classificatie een duidelijke omschrijving en maak de classification names aan inclusief een duidelijke kleur. (Zie afb.)

Maak nu een selectie (door je cursor stil te laten staan en de linker muisknop korte tijd ingedrukt te houden, Let op symbool   voordat je start met selectie.) van het gewenste bouwdeel. Zorg ervoor dat alleen de geselecteerde elementen in de Selection Basket worden opgenomen.

Tip!       Sla je selecties op via het schermonderdeel Selection Basket.

   

Kies nu de optie “Manual classification” in het onderdeel Classifications. (Is de optie niet beschikbaar? Selecteer dan eerst de classification die je eerder hebt aangemaakt.) In het tabblad Unclassified Components staan de elementen die nog niet voorzien zijn van een classificatie. Selecteer nu alle regels en kies de optie “Set” om in een nieuwe venster de elementen te voorzien van de juiste classification name. (Zie afb.)

Doe dit voor alle gewenste objecten, maar vergeet niet om tussentijds je “Selection basket” leeg te maken.

Meer weten? Neem contact met ons op.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”/contact/” text=”Neem contact op” color_override=””]