Revit Viewer – Een gratis IFC exporter van formaat

Gratis Revit Viewer gebruiken voor o.a. Navisworks (.NWC) en IFC export

Zodra je als organisatie de overstap maakt (hebt gemaakt) om met BIM te werken, komt daar een heel scala aan investeringen bij kijken. Zo is daar het structureren en gereed maken van de gehele organisatie inclusief samenwerkingsverbanden en contractvorming.

BIM is een werkmethodiek om op een efficiënte manier met elkaar samen te werken. Communicatie is daarbij een van de grootste uitdagingen. Dit klinkt heel gek, want alle digitale BIM tools worden op een “presenteerblaadje” aangereikt, maar in de praktijk gaat het hier toch vaak mis. De persoonlijke communicatie verschuift naar de achtergrond en men vertrouwt (te) veel op alleen afspraken gemaakt “op beeld”. Wij, bij Bloxz, maken graag de afspraken in face-to-face verband en verifiëren dat graag ter plekke. Aansluitend bekrachtigen we dit per e-mail en/of DMS tooling.

Dit vraagt om een verzorgde aanpak per discipline, rol en uiteindelijk zelfs per individu. Kortom, verandermanagement voor de gehele keten, zowel intern als extern.

Naast de veranderingen voor de organisatie heb je te maken met de veranderingen op het gebied van ICT. Op dit vlak is veel BIM “wash” in omloop en zijn er veel verschillende belangen.

Bij Bloxz verkopen we geen software maar hebben we wel de praktische kennis om een juiste keuze te maken als het gaat om een efficiënte aankoop. Met betrekking tot het modelleren maken veel partijen gebruik van Revit software. Hierin zijn verschillende constructies denkbaar met hun eigen bijbehorende contractvorming en uiteraard prijs.

Wat veel mensen niet weten is dat Revit ook zonder licentie nuttig kan worden ingezet in het BIM proces. Zodra je geen licentie hebt werkt Revit in de zogenaamde Viewer modus. Dit wil zeggen dat je vrijwel alle functionaliteiten tot je beschikking hebt maar eventuele gemaakte aanpassingen niet kunt opslaan. Het is echter wel mogelijk om te printen (Digitaal / analoog), een export te maken naar Navisworks (.NWC export) en ook is er de mogelijkheid om een IFC export uit te voeren.

Afhankelijk van de werkzaamheden kan er dus op een efficiënte manier software worden aangeschaft binnen de organisatie.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”/contact/” text=”Neem contact op” color_override=””]