Revit Families (Advanced)

Niveau: Advanced
Categorie: Revit, Software

Heb je al enige ervaring met Revit en wil je meer de diepte in met Revit? Dan sluit de Family training van de BIM Academy naadloos aan op de Revit Basis en Advanced training. De eerdere trainingen niet gevolgd? Geen probleem: maatwerk training is altijd mogelijk.

Voor wie is deze training?

De Advanced training Revit families voor (BIM) modelleurs is bedoeld voor de meer ervaren bouwkundige modelleurs. Tijdens de tweedaagse training wordt eerst de kennis en niveau van de cursist getoetst, waarna de training op maat opgepakt wordt voor het aanmaken van Families.

Dit ga je leren

Tijdens de Advanced training Revit families voor (BIM) modelleurs leer je zelf een bibliotheek op te zetten en families te creëren en samen te stellen in Revit. Je gebruikt dan als voorbeeld door BLOXZ voor gedefinieerde templates. De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijkgerichte oefeningen.

We leren je hoe je nieuwe complexe families aanmaakt en aanpast, zodat je ze kunt gebruiken in je model. Op de laatste dag gaan we aan de hand van een opdracht bekijken of je alle geleerde aspecten onder de knie hebt. Zodat je na afloop van de training in staat bent zelfstandig een bibliotheek en families op te zetten en efficiënt kunt gebruiken.

De volgende thema’s komen in deze Revit Families training aan bod:

 • Het gebruik van Reference Planes
 • Wat is een Family Editor?
 • Toepassing en gebruik van parameters
 • Materialen koppelen aan families
 • Nested families
 • Modelleerstandaarden
 • Het gebruik van Shared Parameters
 • Weergave instellingen
 • Template
 • Geneste families koppelen aan parameters
 • Toepassen van formules

 

Bloxz trainer tijdens een BIM training

Voorbereiding op de training

Er is geen specifieke voorbereiding nodig. Het is wel prettig als je je eigen laptop meeneemt met daarop een (proef)licentie Revit 2022 (vergeet je muis en oplader niet).

Wat kun je na deze training?

Wanneer je deze training hebt gevolgd, ben je in staat om zelfstandig Families in Revit aan te maken en aan te passen. Je weet wat Shared parameters zijn en wat de voordelen daarvan zijn. Maar ook hoe je materialen kunt toevoegen en aanpassen aan je families. Na afloop krijg je van BLOXZ een certificaat met bewijs van deelname.

Heb je al flink wat Revit kilometers op je teller en ben je toe aan een andere stap?

Gegevens Revit families training

Voor wie?:           Ervaren Revit gebruikers

Voorkennis:         Basiskennis in Revit vereist, bouwkundige achtergrond is een pré.

Duur:                    2 dagen

Lesmateriaal:      Werkboek Revit Families van de BIM Academy by BLOXZ

Locatie:                Bloxz kantoor of op locatie (bespreekbaar bij voldoende deelnemers)

Nu al aan de slag? Wist je dat wij ook tutorials maken vol met slimme lifehacks in Revit? Bekijk ze hier. Geen tutorial meer missen? Volg dan ook ons YouTube kanaal! 

Ja, ik wil meer informatie

Aanmelden trainingen - training pagina
Privacy